Zalety cateringu na imprezy okolicznościowe
Catering jest coraz popularniejszym sposobem na zapewnienie smacznych dań podczas imprez okolicznościowych. Jakie zalety posiada takie rozwiązanie?
Oszczędność czasu i wygoda
Przygotowanie wielu dań dla większej liczby osób oznacza spędzenie w kuchni co najmniej kilkunastu godzin. Odpowiednio wcześnie trzeba także zaplanować zakupy, następnie przygotowywać poszczególne dania w optymalny sposób, by posiłek był świeży i ciepły. Catering jest świetnym rozwiązaniem, ponieważ pozwala zaoszczędzić czas, który normalnie trzeba by przeznaczyć na zakupy i gotowanie. Zamiast tego wystarczy omówić ilość i rodzaj serwowanych dań i napojów, a zaoszczędzony czas można poświęcić na przyjemności.
Idealna organizacja
Organizator wydarzenia nie musi już trudzić się wymyślaniem potraw. Osoby zajmujące się przygotowywaniem cateringu sporządzą menu, wiedząc o liczbie gości. Odpada więc kolejny problem, czyli zbyt mała lub za duża ilość jedzenia, która po spotkaniu może się zmarnować. Dodatkowo nie trzeba martwić się, czy wszystko ugotuje się na czas, ponieważ nasi kucharze zadbają, aby wszystko było gotowe o ustalonej godzinie.
Brak mycia i sprzątania
Gotowanie na imprezę oznacza mycie garnków i narzędzi, a następnie mycie całej zastawy i sztućców. Nie każdy dysponuje wystarczającą ilością zastawy stołowej, aby ugościć kilkanaście lub kilkadziesiąt osób. Catering jest idealnym rozwiązaniem, ponieważ pozwala na wypożyczenie sprzętów, zastawy i sztućców, których nie trzeba potem myć, a firma zabierze je brudne i sama zadba o ich dokładne umycie.
Duży wybór dań
Nie każdy dysponuje wiedzą i umiejętnościami wystarczającymi, by zadbać o różnorodne menu uwzględniające osoby z nietolerancjami i alergiami. Profesjonalni kucharze zadbają o różnorodny wybór dań, wśród których każdy znajdzie dla siebie coś smacznego.